Dissolved family»I Sune Amstrups serie er motiverne udtværede. Ansigter og kroppe fremstår underligt surrealistiske på de klassiske ferie- og bryllupsbilleder. Der er klare detaljer ind i mellem, men en algoritme har ellers flyttet rundt på fotografiets pixels og skabt et konkret billede på skilsmissens brud og måske også på det smertefulde i erindringen. Familien er ikke længere, hvad den har været, men selv om alt er tværet ud, fornemmer man den alligevel som et gammelt hylster i billederne.«
–Det Kgl. Bibliotek, Livets gang i familiefotografiet

Opløst familie omhandler min families opløsning efter mine forældres skilsmisse og årelange kamp mod hinanden med mig og mine brødre som gidsler. Fanget i vores kærlighed til dem begge, midt i deres had til hinanden.

Den er et forsøg på at samle de udviskede minder om en families kærlighed til hinanden, gennem bruddet af vores forældre, og et udtryk for den oplevelse det er at se sin familie falde fra hinanden og ikke være gammel nok til at stå imod eller arbejde med det. 

Billederne rummer minder, jeg gennem min ungdom udviskede fra min hukommelse, ude af stand til at rumme dem eller finde mening i dem. De er et udtryk for min nuværende kamp for at genskabe min familie, og finde ind til de tabte minder og historier der hører til mig som bror, søn og menneske.
Gliceé 100×65cm

Udstillet

2021-2023
Det Kgl. Bibliotek, Den sorte diamant, Kameraet og os
2023
UKH, Århundredets festival, Grænser i bred forstand
2018
NW Gallery, Family Matters
2017
Fredericia Gymnasium, Solo
2014
Four Boxes Gallery, Assistenter


Samlinger

Optaget i
Det Kgl. Biblioteks Nationale Fotosamling
✺ Fredericia Gymnasiums kunstsamling