Dissolved family»I Sune Amstrups serie er motiverne udtværede. Ansigter og kroppe fremstår underligt surrealistiske på de klassiske ferie- og bryllupsbilleder. Der er klare detaljer ind i mellem, men en algoritme har ellers flyttet rundt på fotografiets pixels og skabt et konkret billede på skilsmissens brud og måske også på det smertefulde i erindringen. Familien er ikke længere, hvad den har været, men selv om alt er tværet ud, fornemmer man den alligevel som et gammelt hylster i billederne.«
–Det Kgl. Bibliotek, Livets gang i familiefotografiet

Opløst familie omhandler min families opløsning efter mine forældres skilsmisse og årelange kamp mod hinanden med mig og mine brødre som gidsler. Fanget i vores kærlighed til dem begge, midt i deres had til hinanden.

Den er et forsøg på at samle de udviskede minder om en families kærlighed til hinanden, gennem bruddet af vores forældre, og et udtryk for den oplevelse det er at se sin familie falde fra hinanden og ikke være gammel nok til at stå imod eller arbejde med det. 

Billederne rummer minder, jeg gennem min ungdom udviskede fra min hukommelse, ude af stand til at rumme dem eller finde mening i dem. De er et udtryk for min nuværende kamp for at genskabe min familie, og finde ind til de tabte minder og historier der hører til mig som bror, søn og menneske.
Gliceé 100×65cm

Udstillet

2021-2023
Det Kgl. Bibliotek, Den sorte diamant, Kameraet og os
2023
UKH, Århundredets festival, Grænser i bred forstand
2018
NW Gallery, Family Matters
2017
Fredericia Gymnasium, Solo
2014
Four Boxes Gallery, Assistenter


Samlinger

Optaget i
Det Kgl. Biblioteks Nationale Fotosamling
✺ Fredericia Gymnasiums kunstsamlingBlodro handler om at have fundet sig til rette i sin familie. Efter en turbulent barndom og ungdom fly(g/t)tede jeg og mine brødre fra vores opvækst til hvert vores hjørne af verden. Det tog tid at finde hinanden igen og er fortsat en proces der kræver knofedt og tårer; som gode relationer jo til tider gør. Da vi pludseligt og uventet mistede et kært familiemedlem, oplevede jeg dog at vi stod sammen og var der for hinanden som jeg ikke kan huske at vi havde gjort før. Det var stærkt og bekræftigende at opleve os stå sammen om hinanden og vores mor gennem den svære tid der fulgte. Jeg oplevelse af dyb ro jeg havde brug for, midt i det hele. En ny fornemmelse af at høre til. Blodro valgte jeg kan kalde det.

Det er en fornemmelse jeg under alle at finde og opleve. Har du også oplevet det? Hvad eller hvem giver dig blodro?
Collage
1:1

Glicee på 230g silkemat galleripapir
60×60cm
660,-

Andre størrelser tilgængelige
Kontakt for køb ↝Vi venter; På hinanden. På at tage os sammen til at gøre det. Ved busstoppestedet. I køen. Tegner kruseduller mens samtalen flyder. Kigger på skyerne mens kaffen løber igennem. Små mellemrum i hverdagen vi fylder ud og slapper af i på hver vores måde. Og måske lader tankerne flyde til de gode stunder vi har os i vente.
Videoværk
Vist; Stills
16:9


Udstillet

2023
Stenholt glas, Hvad venter du på?

Organic


Organisk lægger sig i forlængelse af mit arbejde med Ultra Nature↦. Hvor naturen i Ultra Nature vokser sammen med menneskeskabte objekter og rum, vokser naturen i Organisk ind i sig selv og skaber nye universer og forståelser af hyperrealistiske naturtyper gennem samplingen af eksisterende biotoper.

Stillbilleder


Serie af videoværker
Vist; Klip fra værkerne
16:9

Udstillet

2023
Northside festival, Organisk
2022
Stenholt glas, Levende blomstrende lys gennem organisk formet glas/Blooming light in motion through organic glass shapes
2020
Soulitate, Føl som koncert

Info